perjantai 10. tammikuuta 2014

Kanin karvanlähtö kirjoitettuna :)

Aloitetaan :)

En tee nyt videota tänne kun kamerastani on ns. akkuloppu :) Mutta teen teille kirjotelman kanin karvanlähtö ajasta :) Tämä koskee enemmän pitkäkarvaisia kaneja, kuin lyhyt... Mutta aloitetaan ettei tule liian pitkää kirjotelmaa :D 

1. Kun kanin karvanlähtö alkaa, pitää huomioida että kanin häkki tulee olemaan karvojen "peitossa" :D Joten muista että kanisi häkkiä pitää siivota usein.. Jos kanillasi on matto häkissä,muista että kanisi karvat tarrautuvat mattoon kiinni. Joten jos sinulla on pehmeä harja (vauva harjat jne. käyvät hyvin). Niin harjaa ns. mattoa ja huomaat samalla kuin karvat lähtevät häkistä ihan, niks ja naks! 

2. Jos kanillasi on purua, on hankalempi juttu... Kun kanin hoito tulee olemaan kallista, niin mikäs siinä on jos jaksat/haluat niin viikottainen purun poisto olisi hyvä, ettei kanille kerry suuhun/nenään karvaa.. Karva myös tukkii suoliston helposti!!


3. Kania pitää harjata joka toinen päivä, ettei kani "peseytyessään" niele karvoja! Jos näin tapahtuu että kani saa suolitukoksen ja alkaa yskiä sinun pitää antaa sille ananasmurskaa. Myös parafiini voi kanin ummentukseen antaa :) Mutta ananasmurska ei auta itse yskintään!!!!!!

4. Kanin harjat karvanlähtöön ovat hyvät:
Karsta,pehmeä harja ja sitten ihan kampa :) Näitä myydään eläinkaupoissa 6-8euroa kipale :) Mutta tulee siitä huomattavasti halvempi, kuin lääkärinreissu sen takia että et ole harjannut pientä karvapalloasi ;)

Tuossa minun karvapalloni <31 kommentti:

jantta kirjoitti...

Meillä on karvanvaihto myös käynnissä... Väinöllä... ei minulla :D
Vaikka Väinö onkin lyhytkarvaistamallia, lähtee karvaa uskomattoman paljon ja kani näyttää ihan takkuiselta. Karvaa lähtee tukoittain. Yleensä harjaan tai nypin irtotupot pois. <- toimii, eikä satuta kania. Korostan sanaa irtotupot. ;)